.

Olet sydämellisesti tervetullut Runotalon uuteen blogiin ja Voimakorttikauppaan ♥ klikkaa tästä ♥ Iloisin terveisin Sari

Voimasiilit


Ensimmäiset voimasiilit syntyivät jo vuonna -87, kun aloittelin savipajaani. Silloin kutsuin siilejä pikkusiileiksi. Minulla oli myös todella iso siili, joka toimi maskottina ja uskoin sen tuovan minulle onnea. Tässä kuvassa voimasiilit ovat Runotalon puutarhassa keräämässä voimaa itseensä auringosta ja tuulesta.


Tässä ovat vastavalmistuneet siilit kuivumassa ennen varsinaista polttoa. Jokainen siili on yksilö, sillä käsityönä en pysty valmistamaan kahta täysin samankaltaista siiliä. Näyttää siltä, että jokainen siili saa oman ilmeensä ja luonteensa.Jokainen siili saa pohjaansa pienen spiraalin merkiksi omistamastaan tahdonvoimasta.


Voimasiilit ovat n. 1 cm pituisia eli siilin voi laittaa vaikkapa taskunpohjalle voimauttamaan. Voimasiili voi myös asettua asumaan sinun puutarhaasi kesän ajaksi tai tulla työpöytääsi piristämään. Kaksipuoliteipillä siilin voi kiinnittää mihin tahansa, vaikkapa auton kojelautaan.


Poltan savisiilit savustamalla. Tämä on ensimmäisiä savenpolttokeinoja. Kesäisin voin tehdä tämän ulkona vaikkapa maakuopassa, mutta talviaikaan käytän säilyketölkkejä ja takkaa. Kuivuneet saviesineet asetellaan mullan tai hiekan sekaan. Myös puunlastuja tms. voi käyttää.


Teimme tätä joskus lasten kanssa, kun pidin savikerhoa ala-asteella. Tämä on hauska tapa polttaa esineet, sillä niihin tulee savutervan tuoksu ja tulokset ovat aina luonnonoikkuja.
Pari pesällistä puita on pian poltettuna. Sitten pääsen kurkistamaan purkkeihin.


Tässä poltettuja valmiita voimasiilejä. Osalla erottuu pohjassa oleva pieni spiraali, joka toimii näissä voiman symbolina. Spiraali on itselleni merkityksellinen, sillä löydän sen usein luonnosta kuten vaikkapa simpukan kuorista tai kukkien rakenteesta.


Tässä pienet voimasiilit ovat joukolla ulkoilemassa Runotalon voimauttavassa puutarhassa. Ne keräävät voimaa auringosta, tuulesta, sammaleisista kivistä ja puutarhan kaikista kasveista.


Kun voimasiilit lähtevät maailmaan ne saavat mukaansa oman pienen pesän, että niillä olisi turvapaikka, jossa ne voivat kerätä voimaansa kaikessa rauhassa. Lisäksi siilin mukaan pakataan pieni kortti, jossa on seuraava aforismi: Kerro huolesi minulle voimasiilille, olen aina valmiina kuuntelemaan.Runotalossa siilit pakataan lähetettäessä sanomalehteen ja naru sidotaan rusetiksi. Lopuksi pakettiin tulee Runotalon logotarra. Voimasiili on erilainen tuliainen, lahja tai itselle voimauttava elementti vaikkapa työpöydän kulmalle. Jos omistat puutarhan tai parvekkeen niin voimasiili voi asustaa siellä kesät. Talvella voimasiilin on päästävä pakkaselta suojaan sisätiloihin, sillä se tuntee itsensä hauraaksi veden ja pakkasen yhteisvaikutukselle.


Tässä siilit rentoutuvat kuvausten jälkeen. Jokainen on saanut numerolapun vatsaansa. Nimeän siilit ja laitan ne esille nettikauppaan myytäviksi.